Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без чогось новенького з великого дивовижного автосвіту, є цікава історія. Виявляється, що в Україну нещодавно спробували завезти Рorsche Cayenne під виглядом гуманітарного вантажу.

Про це стало відомо завдяки інформації та знімкам від прес-служби Львівської митниці.

За інформацією співробітників ДПСУ, до пункту пропуску "Грушів - Будоміж" прибув транспортний засіб під керуванням громадянина України, який переміщував на лафеті автомобіль люкс-класу Porsche Cayenne.

Рorsche Cayenne, фото: ДПСУ

Згідно з товаросупровідними документами, відправником авто значилася одна з німецьких компаній, одержувачем - благодійна організація з Київщини.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

Зима буде без світла: тривожний прогноз

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Однак під час перевірки законності переміщення товару працівники митниці встановили, що німецька фірма не надсилала в Україну жодних гуманітарних вантажів.

Рorsche Cayenne, фото: ДПСУ

Натомість стало відомо, що керівник благодійного фонду подала митним органам декларацію про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, проте вона містить неправдиві відомості про донора автомобіля.

Рorsche Cayenne, фото: ДПСУ

За цим фактом працівники митниці склали адмінпротокол, згідно з ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України із приховуванням від митного контролю) МКУ.

Автомобіль тимчасово вилучено, незабаром справу розглядатимуть у суді. Повідомлення про цей факт митники направили до правоохоронних органів.

Нагадаємо, українські багатії похвалилися дорогими іграшками на Лазурному узбережжі: "Бетмобіль" і не тільки.

Раніше повідомлялося, що українців закликали вийти з "тіні" і сплатити всі податки: "Де наші силовики, митники, податківці?".

Також, податки зростуть – коррупції стане більше: новий закон тільки зміцнить тіньові схеми.