Згідно з оновленою влітку 2024 року процедурою ліцензування перевізників, українські далекобійники, які виконують міжнародні рейси, повинні отримати "Код 95". Цей код є офіційним підтвердженням їхньої компетентності у сфері вантажних перевезень, що відповідає міжнародним стандартам.

Міністерство розвитку громад і територій повідомило, що вже 13 тисяч українських водіїв підтвердили свою кваліфікацію та отримали відповідні документи. На сьогоднішній день Реєстр кваліфікованих водіїв, що доступний в електронному вигляді, налічує 140 сторінок, по 100 прізвищ на кожній.

фура, вантажівка, далекобійник // фото Getty Images

Процес сертифікації триває, і Реєстр буде регулярно оновлюватися. Для поліпшення навчального процесу в Україні додалося чотири нові сертифіковані навчальні центри, що довело їх загальну кількість до 21. В цих центрах обладнано 24 навчально-тренажерні класи, де водії можуть проходити підготовку.

Після завершення курсу навчання та успішної здачі тестів водіям видається кваліфікаційна карта. Ця карта є офіційним документом, який підтверджує наявність у водія необхідної кваліфікації для виконання вантажних перевезень на транспортних засобах масою понад 3,5 тонни в категоріях «C», «D» і «E». Свідоцтво має форму пластикової картки, яка дійсна протягом 5 років.

Популярні новини зараз

Штрафи від ТЦК стануть масовими: скільки чоловіків опиняться в зоні ризику

По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші

Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали

Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію

Показати ще

Далекобійники, фото: poglyad.tv

Курс підготовки для досвідчених водіїв триває один тиждень, тоді як новачки, які отримали посвідчення після 2021 року, навчаються від чотирьох до восьми тижнів. Основна частина навчання проходить онлайн, що дозволяє водіям вчитися у зручному темпі без поїздок до навчальних закладів.

Нагадаємо, біженцям треба негайно переєструвати авто: з 1 жовтня задіє нова заборона

Раніше ми писали про те, що київські мости Патона та Метро тримаються на чесному слові: можуть завалитися у будь який момент

Крім того, Знай.ua повідомляв, водіям виписують штрафи без підстав: на які хитрощі йде поліція