В Україні існують чіткі правила щодо тонування скла автомобілів. Лобове скло повинно пропускати не менше 75% світла, а переднє бічне — 70%. Дзеркальне тонування є забороненим. За порушення цих норм водіям загрожує штраф у розмірі 340 грн, а за повторне порушення можуть позбавити прав.

Згідно з пунктом 31.4.7 Правил дорожнього руху, на верхній частині вітрового скла автомобілів та автобусів можна використовувати прозорі кольорові плівки. Тонування повинно відповідати вимогам ГОСТ 5727-88, повідомляє РБК-Україна.

Тоноване авто. Фото: скрін youtube

Для водія важливо, щоб світлопропускання скла відповідало стандартам: 75% для лобового і 70% для бічного скла, яке є частиною зони видимості. Задні бокові та заднє скло можуть бути затемнені без обмежень, але дзеркальні плівки не дозволені.

Окрім цього, водіїв штрафують і за інші порушення правил дорожнього руху. Наприклад, за відсутність дитячого крісла, якщо в машині є дитина.

Популярні новини зараз

Нацбанк виводить з обігу: якими грошима не розрахуватись

ТЦК попередили чоловіків: мають повідомити особисто

"Йде циклами, закінчиться все раптово": відомий астролог визначив, коли фінал війни

Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку

Показати ще

Крім штрафів за тонування, в Україні також існують жорсткі санкції за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. В залежності від тяжкості порушення, штрафи коливаються від 17 до 51 тисячі гривень.

Штрафи, korrespondent

За перше таке порушення водію загрожує штраф у 17 тисяч грн і позбавлення прав на рік. Якщо ж порушення повторюється протягом року, штраф збільшується до 34 тисяч грн, а термін позбавлення прав — до трьох років. Водій також може втратити свій автомобіль.

Нагадаємо, скриншот у Telegram допоможе: народний депутат розповів, як уникнути призову

Раніше ми писали про те, що мобільні оператори на межі зриву через вимоги НЦУ: це серйозно позначиться на нашому зв'язку взимку

Крім того, Знай.ua повідомляв, правила мобілізації змінюються: до ТЦК підуть 17-річні юнаки