Для наших читачів, які є водіями, є дуже важливі новини щодо паркування. Справа в тому, що в Україні почастішали випадки спірних ситуацій, коли на велосипедних дорогах недобросовісні водії просто залишають свої авто та йдуть. Але ця ситуація дуже злить велосипедистів.

У патрульній поліції української столиці внесли ясність у цей спірний момент. Водії автомобілів мають знати, що за таку зупинку доведеться сплатити штраф.

Про це стало відомо завдяки публікації Патрульної поліції Києва у мережі Facebook.

Паркування на велосипедній доріжці, фото: Нацполіція

Правила дорожнього руху в Україні кажуть, що велосипедна доріжка - це доріжка з покриттям поза межами проїжджої частини вулиці та/або дороги, розташована окремо або суміжно з тротуаром або пішохідною доріжкою, призначена для руху на велосипедах. Проте деякі водії, нехтуючи Правилами, ускладнюють рух іншим учасникам - велосипедистам.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Показати ще

"Вартові порядку реагують на всі подібні правопорушення. Зазвичай інспектори проводять із порушниками профілактичні бесіди. У крайньому випадку притягують до адміністративної відповідальності", - розповіли в поліції.

Публікація Патрульної поліції Києва, скріншот: Facebook

У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА заявили, що нібито паркування на велосмугах та велодоріжках не заборонено, оскільки це не прописано у правил дорожнього руху. Більше того, у відомстві зазначали, що за паркування в таких місцях покарати важко, оскільки в законодавстві поки що немає правових підстав не лише для тимчасового затримання транспортного засобу за його розміщення на велосипедній смузі, але й для накладення штрафу.

Паркування на велосипедній доріжці, фото: Нацполіція

Водночас у Кодексі України про адміністративні правопорушення (ч. 3 ст. 122) порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху, є адміністративним правопорушенням та тягне за собою накладення штрафу.

Втім, як пояснили у Департаменті, насправді за паркування у таких місцях покарання не буде.

Усі велосипедисти чекають, поки переможе справедливість. Відповідно до частини 1 статті 122 КУпАП за порушення правил стоянки передбачено штраф 340 грн. Якщо це порушення створює перешкоди дорожньому руху, то штраф становить 1445 грн.

Нагадаємо, аптечка - це ще півбіди: які штрафи чекають на українців без "набору автомобіліста".

Раніше повідомлялося, дати хабар не вийде: в Україні починають посилення на іспитах з водіння з 1 червня - камери, записи та "сюрпризи".

Також, одним платежем 34 тисячі гривень: "веселим" українським водіям доведеться брати кредит або продавати квартиру.