Для всіх наших читачів, які мають відношення до керування автомобілем або є власниками транспортних засобів, є важливі новини. З приходом весни до нашої країни змінюються погодні умови, багато водіїв після заміни зимової гуми на літню вважають, що настав час розслабитися, але це не так. Необхідно пам'ятати про правила дорожнього руху та дотримуватися їх.

Давайте дізнаємося, за які порушення навесні копи штрафують водіїв найчастіше.

Про це розповів один з українських автоблогерів, який публікує свої відео з порадами у YouTube.

Поліція, авто, скріншот: YouTub

Банальний простий та поломки

Багато українців узимку не їздять на своїх автомобілях. Тим паче, під час війни. Немає нічого дивного в тому, що після тривалого простою машини може бути виявлена ​​та чи інша несправність.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

За керування транспортним засобом з технічними несправностями в Україні передбачено штраф у розмірі 340 гривень. Але головне навіть не штраф, а те, що в цьому випадку зростає ризик потрапити до ДТП.

Поліція, авто, скріншот: YouTube

І буде світло

З 1 жовтня по 1 травня українські водії, згідно з п. 9.8 ПДР, мають за містом та поза іншими населеними пунктами включати денні ходові вогні або ближнє світло фар. Але багато водіїв забувають це робити, оскільки навесні збільшується тривалість світлового дня та покращуються погодні умови.

На порушників поліцейські складають протоколи за ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штраф за цією статтею – від 425 до 510 гривень.

Автономери. Фото: скрін youtube

Бруд на знаках

Весною на дорогах часто можна побачити автомобілі із брудними номерними знаками. Якщо вони не читаються на відстані 20 метрів, то водіїв штрафують за частиною 1 статті 121-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення на 1190 гривень. Деякі водії, коли їх зупиняють патрульні поліцейські, одразу витирають номерні знаки. На всякий випадок.

Авто, скріншот: YouTube

Тримай дистанцію

В Україні багато доріг досі перебувають у поганому стані. У разі війни стан деяких доріг ще більше погіршився. Крім того, після зими на дорогах з'явилися нові вибоїни.

У таких умовах потрібно ретельно дотримуватися дистанції між транспортними засобами та швидкісний режим. За порушення вимог щодо дотримання безпечної дистанції та інтервалу передбачається штраф у розмірі 510 гривень.

Нагадаємо, "Найрозумніший чи що? За дорогою слідкуй": вчені визначили рівень інтелекту водіїв по марці авто.

Раніше повідомлялося, 7 років за ґратами та 40 тисяч гривень штрафу: всім "безликим" водіям загрожує жорстке покарання.

Також, водіям нагадали про важливі зміни: як тепер перевірятимуть алкоголь.