В Україні ще з 2014 року умільці створюють різні броньовані позашляховики та баггі, які дуже потрібні військовим. Цікаво спостерігати, як нові унікальні моделі з'являються буквально щотижня.

У соціальних мережах активно набирає популярності дуже цікаве відео про броньований джип для ЗСУ, який з першого погляду можна переплутати з легендарними "Хамві" (HMMWV).

Про це авто розповіли на YouTube-каналі Big Test.

Український "Хамві", скріншот: YouTube

Автомобіль створили на Волині на Рівненщині на базі Mitsubishi L200, про що практично неможливо здогадатися, адже кузов автомобіля максимально переробили.

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

"Квадратний" дизайн військового авто обумовлений специфікою приварювання бронелістів до автомобіля. Крім самих бронелістів, машина також отримала посилений каркас для встановлення самої броні.

Український "Хамві", скріншот: YouTube

Зверху у автомобіля з'явився люк як запасний вихід для ведення вогню. Борта кузова автомобіля не стали бронювати, щоб здешевити саму конструкцію. Броня з'явилася в українського позашляховика та в нижній частині, за рахунок чого його вага тепер становить 4 тонни.

Український "Хамві", скріншот: YouTube

Український "Хамві", скріншот: YouTube

Автомобіль також пройшов "обстріл" зі зброї калібру 7,62 мм, кулі від якої змогли залишити виключно подряпини на авто. На розробку та створення броньованого українського автомобіля знадобилося близько 4 місяців.

Наразі авто перебуває на тестуванні в українських військових на передовій, після чого вони скажуть свої зауваження та конструктори зможуть доопрацювати авто.

Нагадаємо, у США створили електричний Hummer: ідеальна "іграшка" для бойових завдань ЗСУ.

Раніше повідомлялося, APKWS у дії: ЗСУ вперше показали, як високоточні ракети знищують окупантів.

Також, ЗСУ отримають перевагу на полі бою: що відомо про броньовиків Humvee M1097 Avenger.