Для всіх наших шановних читачів, які постійно хочуть дізнатися про щось новеньке зі світу автотехніки, є чудова історія. Не секрет, що існує велика кількість "гаражних" умільців, які створюють унікальні авто завдяки своїй пристрасті до вінтажної естетики.

В Азербайджані з'явився яскравий приклад такої "пристрасті". Тут ентузіаст в особистому гаражі переробив ЗАЗ-965, як сам представляв сучасний "Запорожець".

Знімками своєї "ластівки" він поділився в одній із соціальних мереж.

Сучасний "Запорожець", фото: Instagram

Якщо питати, що ж це таке, то можна віддалено сказати, що саме так має виглядати і їхати "Запорожець" нового покоління.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Але для початку трохи передісторії. Автор завжди мріяв про ретро-авто та після довгих пошуків купив "Запорожець" в оригінальному стані. Спочатку планувалися лише невеликі доопрацювання. Але, як відомо, апетит приходить під час їжі. У результаті скромний "рестайлінг" перетворився на масштабну модернізацію, яка тривала кілька років.

Сучасний "Запорожець", фото: Instagram

Для надання авто сучасного стилю встановили легкосплавні диски Volk Rays TE37 на 16 дюймів зі спортивною гумою Continental. Кузов очистили від декору, зробивши його лаконічним та стильним. Розширили колісні арки та пофарбували у сіро-блакитний колір.

Спочатку в моторний відсік поставили двигун ВАЗ-2103. Потім його замінили на 1,7-літровий двигун від «Ниви» потужністю 73 л. з найкращим тяговим моментом. Для цього потрібно розширити кришку багажного відсіку, де і розташований мотор і перенести систему охолодження.

Сучасний "Запорожець", фото: Instagram

Вихлопну систему виготовили з нуля, завдяки чому, незважаючи на значні патрубки, звук вийшов тихим. Підвіску зробили гібридною: задня – від ЗАЗ-968, стабілізатор та супорти – від ВАЗ-2106, гальма – від ВАЗ-2108. Інтер'єр оббили шумоізоляцією і обшили заново. Додали нові сидіння, кермо і відреставрували панель приладів з LED-підсвічуванням.

У результаті автор створив стильний ретро-автомобіль, що поєднує вінтажний шарм та сучасні технології. Цей унікальний "Запорожець" притягує погляди на дорозі та радує власника можливістю їздити легендою з комфортом.

Нагадаємо, у Києві помітили унікальний ретрокар: навіть Бетмен сів би за кермо.

Раніше повідомлялося, чи залишилися машинки ще з СРСР? Українці готові віддати за них цілий стан.

Також, у старому київському гаражі виявили унікальний спортивний "Запорожець": будь-який колекціонер позаздрить.