Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без новин з автосвіту, є дуже цікава історія про одну дивовижну модель авто "Таврія". За час свого існування машина практично не їздила українськими дорогами.

Один з українських автоблогерів розповів про знахідку та про те, де знаходилася машина. Також він опублікував декілька знімків.

Про це пише портал Hyser.

"Таврія", фото: Instagram

За його словами, чергова "капсула часу" зберігалася в одному з харківських гаражів. ЗАЗ було придбано ще далекому 1991 року як інвестиції у тому, щоб зберегти гроші. Як результат, авто простояло через непотрібність у гаражі.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Йдеться про "Таврію" в комплектації "Люкс", відрізнити яку можна за додатковими покажчиками поворотів на крилах, пластиковими ковпаками коліс, іншими фарами з похилим розсіювачем, декоративними молдінгами на боковинах, а також треті двері зі склоочисником, обивачем і системою обігріву скла.

ЗАЗ-110216 або експортна версія "Таврії" має чотириспицеве ​​кермо, покращену панель приладів, а також комбіновану оббивку салону з тканини та шкірозамінника. У ті часи це оформлення салону було справжнім проривом.

Під капотом ЗАЗ знаходиться 1,1-літровий двигун потужністю 51 л. та п'ятиступінчаста механічна коробка передач. Максимальна швидкість, яку могла розвинути ця модель "Таврії", становила 145 км/год.

"Таврія", фото: Instagram

У авто збереглася "запаска" і стоїть позначка під назвою фарби, в яку забарвлений кузов автомобіля. У 1991 році за дане авто його власник віддав 5429 радянських рублів за середньої зарплати близько 500 радянських рублів.

Багажник радянської малолітражки з давніх-давен зберігав у собі насос, домкрат і заводський інструмент. Також у ньому лежали фірмові підкрилки, 2 комплекти сталевих ґрат на фари, радянська автосигналізація "Спрут", антистатики, ремені безпеки для задніх сидінь фірми Norma, ціла жменя нових свічок запалювання, вогнегасник та інші дрібні запчастини.

Нагадаємо, у гаражних кооперативах мріяли про таку: як виглядала найсучасніша "Таврія" 90-х.

Раніше повідомлялося, смердючі "ГАЗелі" виявилися українцям симпатичнішими: ЗАЗ у 90-х готував національну вантажівку "Снага".

Також, не надумайте купити ці проблемні авто: на що потрібно звернути увагу любителям б/у.