Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що ще років 15 тому в Україні, коли автомийки не були на кожному кроці, як сьогодні, всі без винятку мили авто прямо у себе під вікнами.

Тоді автовласники та просто водії брали відра з водою, ганчірку, піну тощо. Але з 2010 року це заборонено, хоча мало хто про це знає.

Цього разу наші читачі дізнаються, яке покарання може наслідувати така "ванна".

Миття авто, скріншот: YouTube

Сьогодні миття авто дозволено лише у спеціальних місцях, наприклад на СТО чи автомийці. На вулиці мити машину заборонено, не кажучи вже про лісопосадки чи озеро, річку.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Це правило діє і для вулиць міст, і для приватних будинків — хімічними речовинами, які стікатимуть з авто, ви забруднюватимете природу. Шкідливі речовини через ґрунт потраплять у підземні води.

Поліція, штраф, авто, скріншот: YouTube

Чи передбачається штраф за миття автомобіля не на автомийці?

Так. У 2010 році до статті 152 КУПаП внесли зміни та ввели штрафи за порушення правил благоустрою. Там є пункт щодо автомобілів. Так, заборонено проводити ремонт, обслуговування та миття транспортних засобів у не відведених для цього місцях. Щодо ремонту, то він дозволений лише у разі необхідності його здійснення при аварійній зупинці.

Штраф за таке правопорушення становить від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 1342 грн). Тож набагато дешевше сьогодні заїхати на автомийку, ніж мити авто самому та нарватися на штраф.

Нагадаємо, водіям нагадали про важливе правило - можна заробити чималий штраф.

Раніше повідомлялося, що напади на машини ТЦК почастішали: відповідальність буде дуже жорсткою.

Також, виїхати за кордон не вийде: які правила стосуються не лише чоловіків, а й жінок.