Українським водіям готують нові штрафи до 5100 гривень та санкції у вигляді позбавлення прав на строк до 10 років. Кого і за що хочуть карати, йдеться у новому законопроєкті №11111, який зареєстрували у Верховній Раді 22 березня.

В Україні зустрічаються водії, які не надають переваги у русі спецтранспорту, наприклад машин швидкої допомоги, пожежної охорони чи аварійно-рятувальних служб. Також порушують правила стоянки, чим ускладнюють проїзд такого транспорту. Саме за це й хочуть карати.

Водiй. Фото: скрін youtube

Так, новий законопроєкт передбачає накладення штрафу у розмірі від 100 до 150 мінімумів доходів громадян, тобто від 1700 до 2550 гривень. Також водія можуть позбавити права керувати транспортним засобом терміном від 6 місяців до одного року.

Покарання значно посилюється, якщо порушення спричинили або могли спричинити створення загрози життю або здоров'ю громадян. У такому разі водієві у найкращому разі загрожує штраф у розмірі від 3400 до 5100 гривень. Також горе-водія можуть залишити без прав на дуже солідний термін - від 5 до 10 років.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube

На даний момент законопроєкт лише спрямований на розгляд Комітету Верховної Ради. Далі його мають підтримати депутати у двох читаннях та підписати президент.

Раніше портал Знай повідомляв, позбавлення прав та 34 тисячі гривень штрафу: настав час для покарання "шумних" водіїв.

Також наш портал інформував, це мають зробити всі водії перед техоглядом: важливий нюанс, який упускають українці.

Крім того, ми писали, сигнали, які не можна ігнорувати: 6 ознак, які "кричать" про терміновий ремонт гальм.