Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. Так, уже менше ніж через місяць на автошляхах почнуть діяти нові зміни, які потрібно знати кожному водієві.

Вже менше, ніж за місяць, на автошляхах почнуть діяти нові зміни, що потрібно знати кожному водієві.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню одного з обласних сервісних центрів МВС.

Поліція, авто, штраф, скрін: YouTube

Згідно з Правилами дорожнього руху, з 1 жовтня по 1 травня всі водії транспортних засобів в Україні, які рухаються автошляхами поза населеними пунктами, повинні включати денні ходові вогні або ближнє світло фар. Це правило має дотримуватися цілодобово, навіть у сонячну погоду.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Але з 1 травня це правило скасовується, а це означає, що й штрафів не буде.

Вся справа в тому, що з 1 жовтня по 1 травня часто спостерігаються погодні фактори, які погіршують видимість на автошляхах і денні ходові вогні або ближнє світло сприяють тому, що автомобіль стає помітним для інших учасників дорожнього руху, що скорочує кількість аварій на дорогах. .

Авто, штраф, скріншот: YouTube

Але до кінця квітня водії мають ще їздити із включеними денними ходовими вогнями чи ближнім світлом, для порушників цього правила передбачено штраф у розмірі від 425 до 510 гривень.

Причому отримати такий штраф можна навіть за сонячної погоди, коли світить яскраве сонце. Є правило, яке не можна порушувати, але з 1 травня поза населеними пунктами можна сміливо їздити без ближнього світла і ходових вогнів.

Коли водіям потрібно міняти зимову гуму на літню

20 лютого 2024 року Верховною Радою отримано законопроект, в якому передбачено обов'язок змінювати шини залежно від сезону та штрафи за невиконання цього правила. Зазначимо, що такий обов'язок діє у багатьох країнах. Але у нас проект поки що не прийнято. Тому водії самі ухвалюють рішення, коли «перевзувати» свій автомобіль.

Але, на думку виробників, міняти зимову гуму на літню потрібно, коли середньодобова температура повітря не менше +7 ℃. Оптимальним часом для цього вважається кінець березня – початок квітня.

Нагадаємо, водіям нагадали про важливе правило - можна заробити чималий штраф.

Раніше повідомлялося, погасла лампочка у фарі: чи можуть зупинити копи та виписати штраф, головне – бути готовим.

Також, не дали безкоштовно проїхати маршруткою: як реагувати і куди звертатися.