Сон - це фізіологічна необхідність для людини. Звичайно, людський організм може деякий час вільно жити без сну, але монотонна поїздка за кермом може заколисувати навіть енергійну людину.

При русі за кермом фаза швидкого сну настає непомітно, і триває кілька секунд. Однак за ці секунди автомобіль, що рухається на високій швидкості і встигає проїхати не одну сотню метрів, можуть виявитися для водія останніми.

За кермом, скріншот: Youtube

Щоб уникнути сонливості за кермом та його наслідків, необхідно дотримуватися кількох важливих правил:

  • Належний сон перед поїздкою. Переконайтеся, що ви отримуєте достатньо сну перед поїздкою. Експерти рекомендують спати як мінімум 7-8 годин на ніч перед подорожжю.
  • Регулярні перерви. Плануйте свою подорож таким чином, щоб мати можливість здійснювати регулярні перерви на відпочинок. Кожні 2-3 години або після проїзду на певній відстані зупиняйтесь на 15-20 хвилин, щоб прогулятися.

водій за кермом, фото Pxhere

Популярні новини зараз

"Вибір зроблено, відповідатимуть": Олег Винник і Влад Яма отримали жорсткий вирок

Штрафи за неявку у ТЦК можуть бути нескінченними: шлях до 160 тисяч – невеликий

Старість – не аргумент: українцям після 60 років все одно доведеться йти в ТЦК

ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар

Показати ще
  • Правильне харчування. Уникайте важкої, жирної та вуглеводної їжі перед поїздкою. Вони можуть викликати сонливість та тяжкість у шлунку. Вибирайте легку та здорову їжу, що забезпечить вам енергію та збереже бадьорість.
  • Залучення пасажирів. Якщо це можливо, подорожуйте зі співрозмовником, який допоможе вам бути бадьорішим і уважнішим за кермом.
  • Використання технологій. У багатьох сучасних автомобілях є системи оповіщення про втому, які виявляють ознаки сонливості та повідомляють про необхідність перерви. Використання таких технологій може бути додатковим засобом запобігання сну за кермом.

Сонливість за кермом. Фото freepik

Нагадаємо про топ найнадійніших машин , з якими ви забудете про проблеми та ремонти.

Раніше ми повідомляли, що автомобілісти тимчасово позбудуться двох послуг у додатку "Дія".