Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без чогось новенького з великого дивовижного світу автомобільної техніки, є цікава інформація. Ми вже чули, що наша планета Земля щороку дедалі більше нагрівається.

У таких реаліях авто стають першими, хто приймає він тепловий удар. Транспорт часто має темні кольори і, до того ж, авто зроблені з металу. Перебуваючи в салоні, ми можемо включити кондиціонер, але що робити, щоб охолодити машину зовні?

Відповідь на це питання, схоже, змогла надати японський автомобільний гігант, компанія Nissan. Відео від фірми з'явилося у мережі YouTube.

Експеримент від Nissan, скріншот: YouTube

Nissan пропонує нову ідею, що дозволяє відчутно знижувати температуру поверхні. Хоча вона не зробить ваш кузов зовсім холодним, ви зможете спокійно розраховувати на десять градусів різниці або близько того залежно від умов.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

В чому суть

Пропозиція Nissan – це спеціальна високотехнологічна фарба, якою можна покривати автомобілі. Вона створена у співпраці з компанією Radi-Cool, що займається охолодженням, і містить "синтетичні композитні матеріали зі структурою, що демонструє властивості, які зазвичай не зустрічаються в природі".

Експеримент від Nissan, скріншот: YouTube

Ці матеріали, очевидно, очевидно відображають інфрачервоні промені, а не поглинають їх, і певним чином (секрет, звичайно ж, не розкривають) забезпечують випромінювання хвиль, які відштовхують сонячні промені ще до того, як вони досягнуть автомобіля.

У відеоролику, показаному компанією Nissan, можна побачити результати тестування, які демонструють, що машини однакового білого кольору мають різну температуру стоячи на сонці один біля одного. Автомобіль із звичайною фарбою нагрівся до 44 градусів, тоді як машина, вкрита особливою фарбою – до 33,2 градусів за Цельсієм. Це, у свою чергу, знижує температуру та всередині.

Nissan каже, що зараз товщина шару фарби після її висихання у шість разів більша, ніж при фарбуванні звичайної. Але компанія вже працює над створенням тонших покриттів з таким самим ефектом.

Експеримент від Nissan, скріншот: YouTube

Ціни та цілі

Виробник не назвав жодних цін, але можна припустити, що це буде значно дорожче за звичайну фарбу, яка використовується сьогодні. При цьому Nissan каже, що розробка більше орієнтована на фургони фургони, вантажівки та машини швидкої допомоги, ніж на споживчі автомобілі. Чому вона не пояснює.

Пасивна підтримка прохолоди в салоні автомобіля, замість покладатися на енерговитратні кондиціонери, була б величезною перевагою для водіїв у нашому світі, де спека панує все більше і довше.

Якщо пощастить, ця модна фарба не обмежиться лише комерційними автомобілями та екстреними службами. А якщо нам справді пощастить, ми зможемо отримати її в інших кольорах, окрім білого.

Нагадаємо, елітні машини з військовими номерами розбурхали Україну: "Ягуар на нуль поспішає, поранених рятувати".

Раніше повідомлялося, таких зібрали лише три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ.

Також, краще, ніж Volvo: розкішний седан від ЗАЗ, який "поради" заборонили збирати.