Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без чогось новенького з великого та дивовижного світу автотехніки, є дуже цікава інформація. Відомо, що в Запоріжжі автомобільний завод випускав "Ланоси" спочатку під брендом Daewoo, а з 2002 року - під брендом Chevrolet, з 1998 по 2017 рік.

Тут нема чого приховувати, і кілька років поспіль це був найпопулярніший новий автомобіль в Україні. Якщо бути точнішими, то п'ять років – з 2006 по 2011 рік. Зараз він щомісяця входить до п'ятірки найкращих із перепродажів на українському внутрішньому автомобільному ринку. Він мав кілька варіантів кузова – седан, хетчбек, фургон і навіть пікап.

Про це пишуть наші колеги, такі ж автолюбителі, як і ми, на порталі "Автотема".

Ланос, скріншот: YouTube

В Україні зараз, під час війни з російськими окупантами, у Запоріжжі автомобілі не випускають. Лише у Закарпатській області на заводі "Єврокар" методом великовузлового збирання з машинокомплектів випускають кілька моделей компанії Skoda.

Популярні новини зараз

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ

Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Але не виключено, що після перемоги над російськими окупантами, Запорізький автомобілебудівний завод знову поставить на конвеєр автомобілі. В усякому разі, в Україні вже робиться спроба відродити випуск автомобілів під брендом ЛуАЗ.

Lanos нового покоління, скріншот: Instagram

Усім цим займається компанія Luaz Motors, яка розробила кілька варіантів електричного пікапа LUAZ. Зважаючи на все, їх створюють на базі китайських електрокарів. Наприклад, ЛуАЗ "Фермер" дуже нагадує китайський електричний пікап EEC L7e.

Як би там не було, за ЛуАЗом можуть спробувати відродити і бренд ЗАЗ, а також випустити новий Daewoo Lanos для України. У цьому випадку можуть стати в нагоді віртуальні проекти дизайнера Романа Прядка. Він у 2024 році створив віртуальний концепт Lanos нового покоління та спортивну комплектацію S-Line.

Комплектація S-Line відрізняється від стандартних версій бамперами, гратами радіатора, накладками на пороги дверей, колісними дисками, гальмівними супортами, дифузором, логотипом S-Line на кузові та в салоні, спортивними сидіннями, оббивкою салону, модернізованою підвіскою та зниженим.

Lanos нового покоління, скріншот: Instagram

Деякі з цих елементів ми помітили у концепту Daewoo Lanos S-Line. Салон не видно. Натомість добре на нових зображеннях представлений екстер'єр цього віртуального концепту. Новий Lanos S-Line виглядає красиво та сучасно. На наш погляд, можна доопрацювати трохи оптику.

Нагадаємо, елітні машини з військовими номерами розбурхали Україну: "Ягуар на нуль поспішає, поранених рятувати".

Раніше повідомлялося, таких зібрали лише три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ.

Також, краще, ніж Volvo: розкішний седан від ЗАЗ, який "поради" заборонили збирати.