Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без чогось новенького з великого дивовижного світу автотехніки, є цікава історія. Так, на туманному Альбіоні на аукціон H&H Classics виставили суперкар Aston Martin Vanquish 2001 року.

Цікаво, що це справжнє авто Джеймса Бонда. Цей "конячок" прославився завдяки фільму "Помри, але не зараз" 2002 року. Як відомо, у тому фільмі британське авто було оснащене ракетами та кулеметами, а також могло ставати невидимим.

Про цей унікальний лот детально розповіли на сайті аукціону.

Aston Martin Vanquish 2001, фото: YouTube

Для фільму виділили кілька купе Aston Martin Vanquish сріблястого кольору із чорним шкіряним салоном. Саме цей автомобіль використовували в акціях, а також для зйомок плакатів та іншої рекламної продукції (тому у нього немає шпигунських "наворотів"). Саме біля нього позує виконавець ролі агента 007 Пірс Броснан на офіційному постері фільму.

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Aston Martin Vanquish 2001, фото: H&H Classics

Потім Aston Martin Vanquish став одним із семи тестових авто для преси, а з 2003 року зберігався у приватній колекції. Суперкар у хорошому стані, а його пробіг становить 60800 км. Його оцінюють у 50 000 – 70 000 фунтів стерлінгів ($65 800 – 92 100), що відносно недорого для авто з такою історією.

Aston Martin Vanquish 2001, фото: H&H Classics

Aston Martin Vanquish відноситься до стандартної версії моделі з 5,9-літровим 460-сильним V12. Він здатний розігнатися до 100 км/год за 4,7 с та розвинути 306 км/год.

Нагадаємо, всесвітньо відомий виробник смартфонів збирає конкурента авто Huawei та Xiaomi: запас ходу 600 км.

Раніше повідомлялося, що такого "апарата" не було навіть у Джеймса Бонда: в Україні помітили спорткар Aston Martin Vantage.

Також, це не двигун, а мрія: топ найкращих автомобілів для українців.