Для наших читачів, які є водіями, є дуже цікаві новини з приводу того, як українець зміг уникнути штрафу від копів та ще й отримати за зупинку відшкодування у вигляді солідної суми.

У місті Миколаїв на площі Ринок співробітники поліції зупинили водія на ім'я Богдана Оленюка. В результаті чоловікові виписали протокол за їзду у нетверезому стані. Проте водій не погодився з таким рішенням копів та подав до суду.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Водій мопеда отримав штраф, скріншот: YouTube

Справа в тому, що поліція вимагала від водія пройти перевірку на стан наркотичного сп'яніння, але водій відмовився, оскільки не вживав наркотиків.

Популярні новини зараз

Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни

Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

З цієї причини водій звернувся до суду та домігся закриття справи через відсутність складу злочину. На цьому постраждалий Богдан Оленюк не зупинився та звернувся до суду з проханням про моральну компенсацію.

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

Водій, якому несправедливо намагалися виписати протокол за наркотичне сп'яніння, зажадав від поліції 50 000 гривень за те, що він отримав значні моральні збитки, а також засудження з боку рідних та близьких та втрату авторитету серед односельців.

Судовий позов водія все ж таки задовольнили, але на думку Галицького районного суду Львова у цій справі є підстави призначити відшкодування моральної шкоди лише у сумі 10 тисяч гривень. Що теж дуже схоже на "втішний приз", якщо не враховувати витрати на сам судновий процес.

Нагадаємо, в Україні посилили штраф за паркування на місцях для інвалідів.

Раніше повідомлялося, навіщо водії роблять дірки у дверях авто, не порушуючи при цьому жодних правил: "хитрість" підтриманого транспорту.

Також, навіщо водії з роками починають возити з собою повітряну кульку – допоможе там, де цього не чекаєш.