Буде краще, якщо взимку мити машину будете у закритій автомийці, щоб уникнути впливу холодного повітря.

Але через економічні причини, часто водії миють машину самостійно, і в цьому нічого такого немає. Проте, є декілька правил, які обов’язкові до виконання під час мийки автомобіля в зимовий період. Якщо ж температура плюсова, то мийка не буде відрізнятися від звичайної.

Мийка авто, скріншот: YouTube

Взимку мийка автомобіля потрібна, так як в іншу пору року. Це варто робити, щоб попередити появу корозії кузова та підвіски. Цей процес зимою може прискорюватися, через те, що на дорогах у таку пору року багато реагентів.

Головна складність мийки при мінусовій температурі очевидна – здатність води замерзати, а при замерзанні вона розширюється. Звичайно, це несе ризики у вигляді примерзання дверей, пошкоджень покриття та утворення нерівностей. Після першої мийки пошкодження не помітні, але ігнорувати їх не варто у будь-якому разі.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Показати ще

Миття лобового скла, фото telegraf

Друга складність – перепад температури, адже мити доведеться теплою водою. Тепла вода не замерзає відразу та краще вимиває бруд. За принципом відсутності перепадів температур будується принцип мийок. При митті теплою водою покриття може потріскатись, а це велика проблема. Тому варто користуватися у цей період тільки мийками у спеціальних боксах. Просушити автомобіль при ручній мийці не вийде, через низьку температуру. Якщо все ж будете мити вручну на автомийці, варто відійти від авто і розсіяними рухами наносити воду, адже при розпиленні вона буде охолоджуватися. Таким чином ризики виникнення пошкоджень будуть мінімальні.

Нагадаємо, портал Знай інформував, для чого використовують поліетиленову плівку в авто: незамінний лайфхак для водіїв

Раніше на порталі Знай повідомлялося, продаж автівки за довіреністю: чим це загрожує власникам

Також, наш портал інформував, в Україні стабільно зростають ціни на пальне: депутат назвав причину і коли це припиниться