Водії можуть відчутно зменшити витрату палива в холодну пору року та заощадити на заправці автомобіля. Ефективними методами поділились американські експерти.

В Україні продовжують зростати ціни на пальне, тож водії все частіше шукають способи заощадити на поїздках. Експерти зазначають, що навіть у холодну пору року цілком реально знизити витрати пального та непогано заощадити.

Автівки. Фото: Youtube

Як зменшити витрати пального?

Двигун потрібно прогрівати ефективно. Рекомендується запускати двигун не менше ніж за 30 секунд до поїздки, щоб він встиг прогрітися. При цьому важливо дотримуватися балансу і не стояти довго з працюючим двигуном, оскільки це збільшує витрату палива.

Слідкувати за станом системи опалення. Витікання антифризу, повітряні пробки та інші проблеми в системі опалення призводять до більш високої витрати палива.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube

Використовувати паливо та масло високої якості. Паливо низької якості може витрачатися у вищих обсягах. Також слід використовувати тип олії, рекомендований виробником автомобіля для експлуатації у холодну погоду.

Слідкуйте за тиском у шинах. Така дрібниця може відчутно збільшити витрату палива, тому важливо дотримуватися рекомендацій виробника щодо належного тиску в шинах.

Раніше портал Знай повідомляв, мішки, балкон і навіть сервісний центр: досвідчений водій розповів, як правильно зберігати літню гуму.

Також наш портал інформував, може й рипатися не варто? Експерт пояснив, чи вигідно встановлювати ГБО на авто.

Крім того, ми писали, найпростіший спосіб позбутися вм'ятини на кузові: впораються навіть водії-новачки.