У ряді випадків українські водії можуть уникнути штрафів за порушення правил дорожнього руху. Однак мова йде лише про незначні "гріхи". Про це інформує "Дорожній адвокат".

Українські водії нерідко можуть одержати штраф за незначні порушення. Наприклад, за проїзд перед світлофором на кілька сантиметрів поза стоп-лінією чи за відсутність паперового поліса при собі, хоч машина й застрахована, що легко перевіряється у базі.

Дорожній рух. Фото: скрін youtube

Відповідно до законодавства такі порушення визначаються як малозначні, проте Кодекс не дає чіткого переліку таких "промахів" водіїв. Втім, такі порушення не створюють аварійної ситуації, не завдають серйозних збитків чи наслідків учасникам руху.

Так, водії, які допустили незначне порушення на дорозі, можуть отримати від інспектора усне зауваження замість адміністративної відповідальності.

Популярні новини зараз

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Юристи рекомендують водіям, які незначно порушили правила руху, і особливо якщо вперше, просити інспектора про усне зауваження. Це дасть шанс уникнути штрафу та вберегти гаманець цілим.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українських водіїв попередили про небезпеку звичайної ганчірки: як через це не потрапити на "гачок" аферистів.

Також наш портал інформував, "забудькуватість" може призвести до штрафу: українським водіям розповіли, як уникнути популярного покарання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, довго прогріваєте двигун або сильно обігріваєте салон - готуйтеся залишитися без машини, основні помилки водіїв узимку.