Українським водіям важливо завжди мати при собі кілька документів, коли вони сідають за кермо. По-перше, це водійські права, які підтверджують, що ви маєте право водити. По-друге, техпаспорт на автомобіль, що показує, що ваша машина відповідає всім нормам. І, по-третє, страховий поліс.

Крім стандартного ОСЦПВ, існує додаткова страховка, яка є обов'язковою для певної категорії водіїв. Це стосується тих, хто займається перевезеннями людей.

Автострахування, скріншот: YouTube

Згідно зі статтею 7 Закону "Про страхування" та постановою Кабміну №959 від 14.08.1996 року, такі водії зобов'язані мати при собі поліс страхування від нещасних випадків.

Цей поліс страхування від нещасних випадків покриває ризики, пов’язані з можливими нещасними випадками під час перевезення пасажирів.

Популярні новини зараз

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Страхування транспортного засобу важливе як новачкам, так і вже досвідченим водіям, drom

Водій є застрахованою особою, а страхувальником може виступати роботодавець, власник або орендар транспортного засобу, який здійснює пасажироперевезення. Наявність такого полісу є не тільки захистом для водія, але й є гарантією для пасажирів, що у разі нещасного випадку вони матимуть відшкодування.

За відсутність такого полісу страхування передбачено суттєві штрафні санкції. Страхувальник може зіткнутися з адміністративною відповідальністю і штрафом у розмірі 17 000 гривень.

Оплату страхового полісу можна розбити на декілька частин, avtourist.express

Контроль за дотриманням цих вимог здійснюють співробітники поліції та Укртрансбезпеки, які мають право вимагати у водіїв наявність такого полісу під час перевірок.

Таким чином, дотримання цих вимог є важливим не тільки для законодавчого врегулювання, але й для особистої безпеки водія і пасажирів, а також для захисту їхніх прав у випадку нещасних інцидентів на дорозі.

Нагадаємо, періоди безробіття зарахують до страхового стажу: кому та за яких умов

Вам буде цікаво дізнатися квітнева індексація пенсій: чому українці залишаться без "бонусів" у травні