Кабінет Міністрів України запровадив заборону на демонстрацію символіки, яка асоціюється з підтримкою збройної агресії Російської Федерації та виправданням її злочинів. Ця заборона стосується не лише прапорів, значків або іншої атрибутики, але й автомобільних номерних знаків.

Як повідомляє МВС, під обмеження підпадають зокрема літери Z і V, які російські окупаційні сили та кремлівська пропаганда перетворили на символи свого вторгнення в Україну.

"Євробляхи", скріншот: YouTube

Ці літери тепер не можна використовувати у складі слів, якщо вони записані кирилицею та символізують щось пов'язане з агресією РФ. Наприклад, заборонено замовляти номерні знаки з літерами Z або V, коли вони замінюють українські літери З, С, В або Ф.

Водночас, використання цих літер в іншомовних словах, як-от VICTORY, ZORRO чи PIZZA, залишається дозволеним, оскільки в такому контексті вони не мають політичного або пропагандистського змісту.

Популярні новини зараз

Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи

На додачу до війни і пандемії: українцям загрожує ще одне велике лихо

Пенсія "зависне" в банку: кому з українців можуть заблокувати картки

Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки

Показати ще

Євробляхи, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

МВС також окремо наголосило, що публічна демонстрація символіки комуністичних або нацистських тоталітарних режимів в Україні є кримінально караним злочином.

Будь-яка подібна символіка підпадає під дію закону і її використання може призвести до правових наслідків. Ці обмеження є частиною загальних зусиль України щодо протидії російській пропаганді та захисту національних інтересів в умовах війни.

Нагадаємо, Renault продає електровелик за ціною "євробляхи": мчить до 25 км/год, й не боїться бездоріжжя

Раніше ми писали про те, що електрокар 1916 року піде з молотка за 4,7 млн ​​грн: його любили Рокфеллер та дружини Генрі Форда

Крім того, Знай.ua повідомляв, є шанс торкнутися легенди: Містер Бін продає особистий спорткар Peugeot 205 GTi