Ми раніше писали, що на українських заправках продають паливо з країн Прибалтики, яке є переробленим продуктом із сировини, яку видобувають у країні-агресорі – у Росії. Однак, як би це не "допомагало" знизити ціни, все одно український ринок палива переживає дуже важкі часи.

Для того, щоб хоч якось полегшити життя простим українцям, уряд шукає нові рішення, і схоже, що знайшли. Кабмін хоче запровадити в Україні безготівкову оплату за пальне.

Пролити світло не ситуацію допоміг представник Офісу Президента України Ростислав Шурма.

АЗС. Фото: скрін youtube

Ситуація наступна - в Україні буде нова податкова реформа, яку просувають в ОПУ, а компенсувати ці "маніпуляції" хочуть за рахунок акцизного податку.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові"

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

За інформацією Ростислава Шурми, уряд розглядає можливість підвищення податкових ставок на шкідливе споживання. Серед таких товарів: тютюнові вироби, алкогольні, а також паливо, яке видобувають.

АЗС. Фото: скрін youtube

Обіцяють, що ця реформа пройде у кілька етапів. Спершу акциз хочуть перевести в електронний формат. Простими словами – старі акцизні паперові марки зникнуть, наприклад, з пачок цигарок, а нові у вигляді QR-кодів прийдуть на їхнє місце.

Більше того, цю систему вже за фактом зазнали навесні минулого року, коли в Україні спостерігалася паливна криза. Тоді автозаправні мережі перевели оплату за пальне на безготівкову форму. У цьому експерти побачили користь - нібито вдалося дізнатися про точний оборот палива в державі.

Нагадаємо, дефіциту можна не боятися: українців заспокоїли прогнозом щодо наявності та цін на пальне.

Раніше повідомлялося, цінові гойдалки: українські АЗС показали нову вартість бензину, дизеля та зрідженого газу.

Також, час нагодувати "ластівку": українські АЗС оновили ціни на бензин, газ та солярку.