Для всіх наших читачів, які уважно стежать за цінами на паливо, є кілька хороших новин. Справа в тому, що надходять позитивні сигнали щодо зниження цін на бензин, солярку та автогаз.

За словами експертів, ця ситуація - тінь бульбашки, яку АЗС роздмухали ще восени, ось зараз вона просто луснула.

Про це стало відомо завдяки інформації від експертів консалтингової групи "А-95", а також низці інших перевірених джерел.

АЗС, скріншот: YouTube

Експерт "Нафторинка" Олександр Сіренко поділився спостереженнями, що частина постачальників змушена продовжити знижувати ціни на пальне.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

"Наприкінці року бензин і дизель в середньому в опті коштували 50 грн за літр. Проте вже на початку січня бульбашка роздутих восени оптових цін луснула, і ми побачили ціну 43 грн, а в прикордонних (з країнами ЄС) ) регіонах - і 40 грн за літр. Причому на цьому процес не зупинився, і частина постачальників уже пропонує дизель по 39 гривень за літр", - розповів Сіренко.

АЗС, скріншот: YouTube

Оптовий ринок палива дав поштовх роздрібному сектору. Ще й державний сектор показав приклад приватникам – у січні "Укрнафта" двома хвилями знизила ціни, по 5 грн на бензин, та по 3 грн на солярку.

"Це змусило інші мережі, щоб зберегти клієнтів, також переглянути цінову політику. Спочатку регіональні мережі, а потім і великі загальнонаціональні почали суттєво зменшувати ціни на пальне", - пояснює експерт.

АЗС, скріншот: YouTube

Справді, ще є привід для радості. Поточні ціни - це ще не остаточні, зниження і надалі продовжуватиметься. Є й гарантії – на ринку немає дефіциту. Мережі АЗС встигли за рік опрацювати маршрути доставки та нагромадили значні запаси.

Нагадаємо, однією "аптечкою" не обійтися: українських водіїв попросили зібрати "екстренну сумку", що треба купити.

Раніше повідомлялося, жодних цукерок замість здачі: українським водіям пропонують забути про готівку на АЗС.

Також, бензин, дизель та автогаз стрімко дешевшають: АЗС порадували водіїв оновленням цін.