В Україні з 1 липня 2023 року планують повернути податки на пальне до довоєнного рівня. На скільки можуть зрости ціни на бензин, дизельне паливо та скраплений газ, розповів Олег Попенко у своєму telegram-каналі.

Після початку війни ПДВ на паливо було знижено з 20 до 7%. З 1 липня податок планують повернути до попереднього рівня. Також до довоєнного рівня повернуть акцизи.

АЗС. Фото: скрін youtube

Олег Попенко приблизно оцінив, на скільки можуть зрости цінники на українських АЗС при поверненні довоєнних податків, якщо орієнтуватись на поточну ситуацію.

Так, на його думку, бензин подорожчає найбільше - на 11,2 гривні за літр (з 47,17 до 58,35 гривні за літр). Дизельне паливо зросте в ціні з 47,43 до 55,10 гривні за літр, тобто на 7,7 гривні. Зріджений газ додасть у вартості 2,6 гривні – до 24,40 гривні за літр.

Популярні новини зараз

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Ціни на пальне. Фото: скрін telegram

"Звідси знову видно, що повернення до старих акцизів як до якоїсь догми виглядає дивним. Бензин летить вгору, скраплений газ майже на місці. Як і раніше, я вважаю за необхідне адаптуватися до нових реалій і користуючись можливістю збалансувати ставки. Умовно, на 3 грн/л нижче за акциз на бензин і на 3 грн/л вище за скраплений газ. І пропорції цінові збережуться, і бюджет з наваром", - зазначив експерт.

Раніше портал Знай повідомляв, подорожчання неминуче: українських водіїв попередили про підвищення цін на бензин та солярку.

Також наш портал інформував, зниження цін на пальне: експерт спрогнозував як зміниться вартість бензину та дизеля.

Крім того, ми писали, правила та штрафи будуть однакові для всіх водіїв: залишилося лише кілька місяців.