У Верховній Раді України було схвалено законопроект №8172, який вкотре наголошує на курсі нашої країни на серйозні зміни.

Це стосується зобов'язання нашої держави, що сприятиме розвитку екологічно чистого громадського транспорту та роботі над створенням потужної інфраструктури зарядних станцій.

Камери автофіксації, скріншот: YouTube

Законопроект передбачає обмеження купівлі та подальшого використання автобусів, які використовують дизельне паливо чи бензин – у секторі громадського транспорту.

Наприклад, вже з 2036 року в Україні, на міських автобусних маршрутах, буде дозволено використання виключно автобусів з електродвигуном, водневими паливними елементами або газу.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Вже до кінця цього десятиліття до 2030 року приблизно чверть громадського транспорту у великих українських містах володітимуть електродвигунами. Або ж їздити на газі.

Авто, скріншот: YouTube

Цей показник дуже хочуть збільшити вдвічі протягом трьох років, до 2033 року, що свідчить про необхідність поступової відмови від екологічно нечистих та нестійких видів транспорту.

Закон також полегшує вимоги до земельних ділянок для електрозарядних станцій. Наприклад, частина з них зможуть отримати пільги та бути звільнені від плати за потужність до кінця наступного року. З умовою, якщо їх буде підключено до мереж "Укренерго".

Нагадаємо, дати хабар не вийде: в Україні починають посилення на іспитах з водіння з 1 червня - камери, записи та "сюрпризи"

Як повідомляв "Знай.uа", одним платежем 34 тисячі гривень: "веселим" українським водіям доведеться брати кредит чи продавати квартиру

Знай.ua писав, лайфхак від досвідчених водіїв, який допоможе уникнути ДТП у темний час доби