Українським водіям, які знехтують обов'язковим техоглядом, загрожують чималі штрафи. Кого можуть покарати і скільки доведеться заплатити, повідомляє "24 канал".

В Україні водії повинні проводити обов'язковий технічний огляд автомобілів. Втім, це стосується лише вантажівок, автобусів та автомобілів, які використовуються для комерційного перевезення пасажирів.

Техогляд, скріншот: YouTube

Отже, всі автомобілі, причепи та напівпричепи для них, незалежно від їх терміну експлуатації, можуть не проходити техогляд, якщо вони не використовуються для отримання прибутку.

Якщо водії, які мали пройти обов'язковий техогляд, проігнорували вимогу, то їм загрожує покарання у вигляді штрафу. Так за прострочений техогляд доведеться викласти 3400 гривень. Повторне порушення коштуватиме вже 17 тисяч гривень. Найвищий штраф у 34 тисячі гривень за порушення ТО загрожує посадовим особам.

Популярні новини зараз

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень

Показати ще

Поліція, авто, штраф, скрін: YouTube

Варто зазначити, що пройти техогляд власникам автомобілів коштуватиме значно дешевше, ніж сплачувати штрафи. Так, огляд авто коштує від 1,12 до 1,44 тисячі гривень, залежно від категорії транспортного засобу.

Раніше портал Знай повідомляв, за яке порушення в українців можуть відібрати права із серйозним штрафом: краще не "попадатись".

Також наш портал інформував, з 2 тисяч гривень залишиться здача? Скільки українцям доведеться заплатити за техогляд у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, а так можна було? Українським водіям підказали, як "зам'яти" штраф за перевищення швидкості.