В Україні планують посилити покарання водіям, які порушують правила дорожнього руху, коли в салоні автомобіля перебувають діти. Відповідний законопроєкт уже внесли до Верховної Ради.

Народні депутати пропонують підвищити штрафи для українських водіїв, які порушують правила дорожнього руху, коли у салоні автомобіля перебувають малолітні чи неповнолітні діти.

Водiй. Фото: скрін youtube

Документом пропонується запровадити штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить близько 850 гривень. Крім того, порушникам можуть загрожувати громадські роботи від 20 до 40 години.

Наголошується, що комітет молоді та спорту вже рекомендував прийняти за основу такий документ. Нові покарання для водіїв є вимушеним кроком, адже, як мовиться в пояснювальній записці, найпоширеніша причина смерті дітей та молоді – аварії.

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

Показати ще

Авто, фото: Знай.ua

Так, згідно з даними, у 2020 році в Україні сталося 3574 ДТП, у яких загинули чи травмувалися діти. У 2021 році показник збільшився – 3691 аварій. 2022 року було 2625 ДТП з дітьми.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна позбутися посвідчення водія: в Україні пропонують нову систему покарання за порушення правил дорожнього руху.

Також наш портал інформував, дати хабар не вийде: в Україні розпочинають посилення на іспитах з водіння з 1 червня - камери, записи та "сюрпризи".

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, немає підпису – немає штрафу: українські водії знайшли спосіб зберегти гроші, навіть коли зупинили копи.