Їздити за кермом без водійського посвідчення в Україні заборонено. Якщо раніше водії, в яких вилучили права за рішенням суду, могли відкупитися маленьким штрафом, то зараз за таке порушення треба буде заплатити кругленьку суму.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Спочатку штраф за керування транспортним засобом без посвідчення водія, яке було вилучено за рішенням суду, становив мізерні 510 гривень.

Та законодавці швидко зрозуміли що така невелика сума виявилася недостатнім стримуючим фактором. Водії нахабно продовжували порушувати закон.

Поліція, авто, штраф, скрін: YouTube

Популярні новини зараз

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

Відповідно до статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф за керування транспортним засобом з вилученим посвідченням становить значну суму – 20 400 гривень.

Поліція, авто, штрафи, скріншот: YouTube

Якщо водія знову проігнорує заборону та продовжить порушувати закон його вже буде чекати підвищений штраф у розмірі 40 800 гривень. Окрім великого штрафу правопорушника можуть позбавити права на керування транспортним засобом- від 5 до 7 років.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Тож якщо суд позбавив вас права керування з якихось причин, не порушуйте закону, інакше доведеться дуже дорого заплатити.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна позбутися посвідчення водія: в Україні пропонують нову систему покарання за порушення правил дорожнього руху.

Також наш портал інформував, дати хабар не вийде: в Україні розпочинають посилення на іспитах з водіння з 1 червня - камери, записи та "сюрпризи".

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, немає підпису – немає штрафу: українські водії знайшли спосіб зберегти гроші, навіть коли зупинили копи.