"Таврія" – знаменитий народний автомобіль, який випускався на Запорізькому автомобілебудівному заводі. Свого часу конструктори хотіли створити своєрідний кабріолет на базі даного автомобіля, проте проєкт не вдався. Втім, два екземпляри дожили до наших днів, пише wheel-news.

Слідом за "Запорожцем" статус народного автомобіля набула знаменита "Таврія". Автомобіль випускався у кількох модифікаціях, але особливо конструктори не експериментували. Втім, був в історії машини момент, коли її хотіли перетворити на своєрідний кабріолет.

"Таврія" у кузові Ландо. Фото з мережі

Так, справжньою рідкістю вважається модель ЗАЗ-11025 Таврія в кузові Ландо. Усього було випущено три екземпляри авто, але не всі дожили до нашого часу. Один автомобіль був розбитий після випуску під час тестів. Інші два - у Києві та Естонії.

"Таврія" у кузові Ландо. Фото з мережі

Популярні новини зараз

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Зазначається, що створити кабріолет із "Таврії" не вийшло через м'яку конструкцію. Майстри залишили частину даху над передніми сидіннями, а над задніми встановили намет. Незвичайний автомобіль оснащений 1,1-літровим двигуном із моноінжектором.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, барбекю на колесах: умілець модернізував "горбатий" ЗАЗ-965 для пікніків та риболовлі, як виглядає диво-авто.

Також наш портал інформував, німці "нахилили" росію, зробивши з ГАЗелі унікальне авто на електротязі: можна все, якщо руки прямі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, скільки українцям коштуватиме навчання в автошколі та отримання посвідчення водія: важливі нюанси та ціни.