Незважаючи на війну, недобросовісним людям вистачає сміливості обманювати українців, зокрема, на купівлі автомобілів. Щоб ніхто не потрапив на вудку шахраїв, у відділі комунікації поліції на Житомирщині поділилися порадами.

Є популярні схеми, завдяки яким майбутніх автомобілістів розводять на гроші. Так, шахраї часто використовують підроблені сайти, які з першого погляду не відрізнити від справжніх. За традицією, покупців просять ввести дані банківської картки та іншу особисту інформацію, щоб вкрасти гроші.

Банківська карта, Depositphotos

Крім того, продавці спеціально занижують ціни в оголошеннях, пояснюючи це особистими причинами, а також хочуть швидкого продажу без огляду та з передоплатою. Це психологічний тиск на покупця.

Ще один спосіб шахрайства – пригін авто з ЄС на вигідних умовах, при якому продавці вимагають передоплату. Після цього вони можуть просити додаткові гроші на якісь витрати, а в результаті просто зникають.

Популярні новини зараз

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

Поради від поліції, скріншот

Щоб безпечно купити авто, українцям рекомендують особисто оглянути його при продавці та перевірити усі документи. Також не завадить залучити до цього процесу фахівців. Якщо в машині все влаштовує, гроші слід передавати лише після її отримання та оформлення процедур.

Якщо йдеться про пригін авто з-за кордону, потрібно звертатися до перевірених людей, прочитати відгук про їхню роботу. Звичайно ж, безпечніше буде оформити офіційну угоду, а не "за домовленістю".

Нагадаємо, підкорювач "Октоберфесту": умілець зробив із "Запорожця" справжній паб на колесах

Раніше ми писали про те, що стій, подивися на всі боки: українцям нагадали, коли пішоходи мають перевагу на дорозі

Як повідомляв Знай.ua, ТОП-3 найдешевших автомобілів, які тільки продавалися