В Україні активно борються з курінням тютюнових виробів та електронних цигарок у публічних місцях. Щодо куріння за кермом, то деякі водії можуть бути покарані. Про це інформує портал "Дорожній адвокат".

Фахівці наголошують, що пасивне куріння є дуже небезпечним явищем, з яким активно борються в Україні. Щороку від нього помирає 14 тисяч людей, тож українців намагаються максимально захистити від шкідливого впливу курців.

Автомобіль. Фото: скрін youtube

За куріння тютюнових виробів або електронних цигарок у публічних місцях передбачено штрафи. Що стосується транспортних засобів, то в деяких випадках заробити штраф можуть і любителі подиміти за кермом.

Відповідно до ч.2 ст.119 КУпАП, в Україні карають за куріння в салоні автобуса, маршрутного таксі, трамвая чи тролейбуса. Водія такого транспортного засобу можуть оштрафувати на суму від 85 до 340 гривень.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Водiй. Фото: скрін youtube

Якщо водій громадського транспорту курить і не реагує на зауваження пасажирів, слід звертатися в поліцію або в адміністрацію компанії-перевізника з вимогою покарати порушника.

Водночас заборона куріння за кермом на приватні автомобілі не поширюється.

Раніше портал Знай повідомляв, українським водіям почали виписувати штрафи у 40 тисяч гривень: уся справа у категорії прав.

Також наш портал інформував, водіям дали 10 днів: хто має звернутись до сервісного центру МВС для заміни посвідчення.

Крім того, ми писали, що 3 роки без прав – здадуться легкою прогулянкою: копи нагадали водіям про найнебезпечніші місця на дорозі.