Для наших читачів, які стосуються водіння авто, є дуже показові новини. Є такі автолюбителі, які розуміють, що в їхній "ластівці" потрібно терміново щось "поліпшити" – поміняти диски, виправити кузов, а десь навіть пофарбувати.

Якщо подивитися на це збоку, то нічого страшного немає – кожен сам вирішує, що робити зі своєю приватною власністю. Однак насправді за такі "маніпуляції" можна отримати від копів штраф, і навіть за першої зупинки.

Про це українським водіям нагадали в одній із спільнот юристів, які опікуються питаннями, пов'язаними з інцидентами на дорозі.

Авто, фото: Unian

Повідомляється, що згідно з вимогами чинного законодавства, під час фарбування кузова слід внести про це відповідні відомості до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Поліція має право притягти власника транспортного засобу до адміністративної відповідальності за ч. 6 ст. 121 КУпАП, якщо колір кузова авто відрізняється від того, що зазначено в документах. За подібне порушення передбачено штраф у розмірі 850 гривень.

Тюнінг "Запорожця". Фото: скрін youtube

Виходить, що тим, хто самостійно перефарбував власний автомобіль, потрібно терміново замінити документи. Зробити це можна у найближчому сервісному центрі МВС. Для цього потрібен паспорт, ІПН, техпаспорт та при необхідності довіреність.

Автомобілі, фото: Unian

Причому юристи звертають увагу, що у МВС не визначають відтінок при внесенні до документа відомостей про колір кузова. Тобто, якщо ви перефарбували транспорт у світліші або темніші тони, то міняти документи не потрібно. Якщо кольори два, то основним вважатиметься той, який займає понад 50% видимої частини кузова.

Нагадаємо, за кермом без цигарок та вейпів: кого з водіїв можуть оштрафувати за шкідливу звичку.

Раніше повідомлялося, обов'язковий техогляд у 2023 році: які документи потрібні та скільки заплатять водії.

Також, три секрети, які значно збільшать життя вашого автомобіля.