Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які й дня не можуть прожити без новин із автосвіту, є цікава історія. Початок їй було покладено у чудовому місті Тернопіль. Тут місцевий механік у 1994 році створив позашляховик із ВАЗ-2104.

Це авто залишається і до цього дня унікальним витвором, який був побудований в одному екземплярі. Однак у цій машині запчастини не тільки від "четвірки", тут велика кількість доробок. До них відносяться додавання круглих фар і ширших решіток радіатора.

Про цей унікальний апарат пишуть такі ж автолюбителі, як і ми, на порталі Hyser.

Позашляховик із Тернополя, скріншот: YouTube

Український позашляховик має подібність до рідкісного Bentley Dominator. У 1990-ті роки було випущено лише шість автомобілів Bentley Dominator, і всі вони належали султану Брунея. Саморобний позашляховик має дизайн, що нагадує цей ексклюзивний автомобіль.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Позашляховик оснащений двигуном об'ємом 2,4 літра потужністю 90 кінських сил (к.с.), який був запозичений у моделі ГАЗ-24 Волга. З цим двигуном у саморобного позашляховика середня витрата палива становить 13 літрів на 100 кілометрів шляху.

Позашляховик із Тернополя, скріншот: YouTube

Повнопривідна трансмісія та мости були взяті від автомобілів УАЗ, коробки передач - від Волги. Таке поєднання надає позашляховику позашляхових можливостей.

Пружини підвіски були одержані від мікроавтобуса РАФ, що забезпечило позашляховику високий кліренс.

Автомобіль оснащений підніжками та фаркопом для підвищення його корисності. Унікальний саморобний позашляховик був зареєстрований у 1994 році та з того часу проїхав близько 200 000 кілометрів.

Нагадаємо, унікальний люксовий "Запорожець" продають за ціною гарної іномарки: від одного виду дух захоплює.

Раніше повідомлялося, мішки, балкон і навіть сервісний центр: досвідчений водій розповів, як правильно зберігати літню гуму.

Також, жодних пабів, все своє – під рукою: легендарний "Запорожець" оснастили пивоварнею, шукай водія.