Для наших читачів, котрі не пропускають новини автомобільної тематики, є дуже цікаві кадри. У соціальних мережах з'явилися перші "живі" знімки електрокарів Mini Cooper 2024 модельного року.

Нові автомобілі помітили на трейлерах дорогою до дилерських центрів. Очевидно, електромобілі їдуть до дилерів у двох кольорах — жовто-зеленому та синьому. Це хетчбек у дуже компактному кузові.

Про це стало відомо завдяки знімкам, які опублікувало видання Carnewschina.

Електричні Mini Cooper 2024, фото: carnewschina

Що відомо про технічні характеристики нового Mini Cooper

Електромобіль випускається спільним заводом BMW та GWM (Great Wall Motor) під назвою Spotlight Automotive. Він розташований у Китаї поблизу міста Чжанцзяган. Обидві компанії мають половину акцій спільного підприємства. Його запустили нещодавно – 2020 року – і зараз вийшли на потужності 160 тисяч електрокарів на рік.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

Перший електрокар Mini Cooper склали 18 жовтня. Виробляють модель у двох варіаціях, і обидві – на чистій електриці. Буде також тридверний електромобіль та компактний кросовер. Автомобілі планують експортувати на міжнародний ринок.

Mini Cooper початкового рівня представлено у варіації з електродвигуном потужністю 183 кінські сили. Він рухається акумуляторною батареєю з ємністю 40,7 кВт•год. Це приблизно як Volkswagen ID.4.

Електричні Mini Cooper 2024, фото: carnewschina

Топова версія має батарею вже на 54,2 кВт•год. та електродвигун потужністю 217 кінських сил. Його момент, що крутить, становить 330 Нм. Автомобіль може розганятись з нуля до сотні за 6,7 секунди. Його максимальний запас ходу становить 11 квт. Підтримується як звичайна, і швидка зарядка потужністю до 95 кВт.

У салоні встановлений єдиний проекційний дисплей діагоналлю в 24 дюйми, що поєднує в собі мультимедійну систему та панель приладів. Існують також фізичні кнопки, розташовані під екраном. Ціни поки що не оголошені.

Нагадаємо, про це потрібно знати навіть досвідченим водіям: фатальні помилки, які можуть "вбити" вашу "ластівку".

Раніше повідомлялося, міг стати бестселером: як виглядав конкурент "ГАЗелі" від ЗАЗу, який так і не виїхав на дороги.

Також, майстри переробили броньований HMMWV на санітарний всюдихід: врятує безліч життів.