Адвокат Олександр Головченко пояснив, що в Україні існують певні категорії людей, яким не потрібно укладати стандартний договір обов’язкового страхування відповідальності автовласників.

Це стосується таких груп як учасники бойових дій, люди, які отримали травми під час Революції Гідності, та особи з інвалідністю через війну. Це правило діє, якщо вони особисто керують власним автомобілем, а також для осіб, що водять авто у присутності особи з інвалідністю першої групи.

Страхові виплати / фото: відкриті джерела

Важливо, що водій або особа, за якою закріплене авто, має бути його законним власником або мати документи на право керування цим транспортним засобом.

У разі аварії, коли винуватцем є одна з осіб, звільнена від обов'язку страхування, насамперед потрібно негайно сповістити про ДТП відповідний підрозділ Національної поліції.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Далі слід виконати обмін контактами та інформацією про страхові поліси з іншими учасниками аварії. Важливо також вжити всіх необхідних заходів, щоб мінімізувати можливу шкоду після аварії.

Оформлення страховки на авто / фото: Freepik

Не пізніше трьох робочих днів після ДТП потрібно надіслати письмове повідомлення про аварію до Моторного (транспортного) страхового бюро України, вказавши деталі місцеположення пошкодженого авто, контактні дані та адресу.

Якщо водій через серйозні обставини не зміг вчасно виконати ці обов'язки, необхідно підтвердити це офіційними документами.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, на плечі водіїв ляжуть додаткові витрати: що дорожчає з 15 березня

Також, Знай.ua писав про усі, хто грав у "Need for Speed", хотіли таку: на парковці 20 років без діла стоїть крута BMW