Придбання уживаного автомобіля може виявитися справжнім "мінним полем" для покупця, якщо не приділити належної уваги ретельній перевірці транспортного засобу перед укладанням угоди. Так, ризик додаткових витрат на ремонт може перевищити вартість придбаного авто в рази.

Що ж потрібно враховувати, щоб уникнути небажаних сюрпризів? Експерти видання GoBanking дають кілька корисних рекомендацій .

Авто. Фото: скрін youtube

Великий пробіг. Значна кількість пройдених кілометрів свідчить, що більшість деталей автомобіля, особливо двигун та інші важливі вузли, вже встигли зноситися. Якщо продавець не повідомляє про їхню заміну, у майбутньому це може призвести до суттєвих ремонтних витрат.

Шуми підвіски. Сторонні скрипи, стукіт або інші незвичайні звуки під час руху сигналізують про проблеми з підвіскою, амортизаторами або іншими елементами. Заміна таких деталей коштуватиме чималих грошей, проте їх можна включити до умов угоди, переводячи витрати на продавця.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Пошкодження кузова та рами. Нерівності, деформації або сліди попереднього ремонту на кузові та рамі можуть вказувати на серйозні пошкодження, що впливають на загальну міцність конструкції автомобіля.

Стан "начинки" під капотом. Ретельно перевірте двигун, акумулятор, систему охолодження та інші життєво важливі компоненти на предмет корозії, витоків, запахів гару або інших пошкоджень.

Водій авто / фото: скріншот Youtube

Іржа. Її наявність на кузові, рамі чи інших металевих деталях свідчить про недостатній догляд за машиною чи її проблемну історію. Не забудьте оглянути колісні арки – там іржа може бути прихованою шаром фарби чи герметика.

Крім того, не забудьте "пробити" автомобіль за VIN-кодом, що допоможе виявити можливі серйозні аварії, пошкодження або проблеми з технічним обслуговуванням. А ще, якщо вартість авто значно нижча від середньоринкової, це може свідчити про приховані дефекти або проблеми.

Нагадаємо, як одна монетка може допомогти вкрасти ваше авто: нові методи лиходіїв

Як повідомляв "Знай.uа", чому краще не їсти банани перед тим, як сісти за кермо: штраф не змусить себе чекати

Знай.ua писав, майже по 3 грн до літра: як в Україні до кінця весни зміняться ціни на бензин, солярку та газ