В Україні з 1 липня очікується підвищення цін на пальне у зв'язку із поверненням акцизів. Перед цією неприємною для водіїв подією, АЗС вирішили порадувати справжнім цінопадом. Про це свідчать дані моніторингу роздрібного ринку Консалтингової групи "А-95".

Так, в Україні відбувається зниження роздрібних цін на пальне, 19-20 червня в окремих мережах АЗС вартість пального впала на 0,5-2 гривні на літрі.

АЗС. Фото: скрін youtube

За даними моніторингу, одразу на 2 гривні паливо подешевшало у мережі "Укрнафти". Вартість бензину А-95 на її станціях складає 40,99 гривні за літр, А-95 преміум коштуватиме 42,99 гривні за літр. Дизельне пальне продається по 39,99 гривні за літр.

АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Заправні станції VostokGaz також знизили ціни на пальне на 2 гривні на літрі. У мережі "Маркет" пальне втратило у ціні 1-1,5 гривні за літр. Від 5 до 68 копійок знизилися ціни на АЗС "БРСМ-Нафта".

Водночас є АЗС, які почали готуватися до повернення акцизів та підняли ціни на 0,5-2 гривні за літр.

Ціни на пальне. Фото: enkorr

До речі, раніше директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн спрогнозував, що з 1 липня вартість дизельного палива та бензину збільшиться приблизно на 6-10 гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, що українці переплачують за паливо по 8 гривень на літрі: експерт розкрив секрет високих цін на АЗС.

Також наш портал інформував, що краще такого не допускати: водіям показали, що стає з двигуном, коли в баку мінімум палива.

Крім того, ми писали, як легко перевірити акумулятор в автомобілі: прості способи, які спростять життя водіїв.