Вже в 2024 році Європейський Союз планує заборонити використання хрому в обробці авто. Відомо, що хромування - це популярний метод, який використовується автовиробниками для покращення зовнішнього вигляду автомобілів та надання їм преміального вигляду.

Однак нове дослідження показало, що хром є високотоксичним матеріалом та є джерелом раку легень. Про це пише портал Hyser.

Хромоване авто, скріншот: YouTube

У процесі хромування виділяється значна кількість шкідливих викидів, які вважаються у 500 разів токсичнішими, ніж дизельне паливо.

Хоча хімічні засоби придушення диму можуть зменшити ці викиди, вони часто містять перфторалкильні та поліфторалкильні речовини, які також токсичні та шкідливі для людини.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Авто, скріншот: YouTube

У відповідь на ці висновки ЄС вживає заходів щодо заборони використання хрому в обробці автомобілів для захисту здоров'я населення та скорочення шкідливих викидів.

Американський штат Каліфорнія, відомий своєю прихильністю до захисту навколишнього середовища, також планує приєднатися до заборони.

В результаті автовиробники вивчають екологічні матеріали як альтернативу хрому. Мета полягає в тому, щоб знайти більш безпечні та екологічні варіанти заміни хрому та забезпечити відповідність автомобільної промисловості вищим екологічним стандартам.

Головний дизайнер Renault Жіль Відаль наголосив на необхідності змінити правила гри та перейти від хрому до більш екологічних методів.

Нагадаємо, "Ланос" зі спортивним тюнінгом зачарував навіть далекобійників: на цю красуню моляться всі таксисти.

Раніше повідомлялося, киян та одеситів помітили на мажорному ралі дорогих автомобілів.

Також, Lamborghini українською: умілець похвалився унікальним тюнінгом "Запорожця".