Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. Нещодавно Святошинський районний суд Києва виправдав водія, якого поліція неправомірно вирішила притягнути до відповідальності за невиконання вимоги зупинки.

Суд, який розглядав справу за статтею 122-2 (невиконання водіями вимог зупинки), визначив: вимоги поліцейських щодо зупинки транспорту мають бути адресними, конкретними та обґрунтованими. Про це пише "Автотема".

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Повідомляється, що пригода сталася 20 жовтня 2023 року на вулиці Туполєва у Києві, коли поліцейські зупинили автомобіль Tesla Model X.

Водієві було пред'явлено звинувачення у невиконанні вимоги зупинки, яке було подано з використанням миготливих маячків та звукового сигналу. Патрульний автомобіль розпочав переслідування, під час якого Tesla була примусово заблокована.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Проте водій відмовився визнавати свою провину, стверджуючи, що він дотримувався всіх правил руху та не отримав відповідних сигналів від поліцейських. У ході судового розгляду обвинувачений зазначив, що в момент пригоди він рухався крайньою правою смугою і не порушував швидкісних обмежень.

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Суд, аналізуючи відеозаписи з нагрудних відеокамер поліцейських, визнав, що немає достатніх доказів того, що вимога зупинки була адресною та конкретною.

Також було вказано, що відсутній відеозапис від системи відеомоніторингу "Безпечне місто", який міг би роз'яснити обставини інциденту. Суд визнав протокол про адміністративне правопорушення незаконним, оскільки не доведено провину водія.

Нагадаємо, патрульні роблять водія не тільки п'яним, а й вагітним: адвокат шокував новою схемою "розводу".

Раніше повідомлялося, тунель між "Деміївською" та "Либідської" можуть закрити: як довго будуватимуть новий.

Також, завжди тримайте ганчірку під рукою: юристи розповіли, як не платить копам за популярне порушення.