Останнім часом ф'ючерси на нафту здешевшали. Подекуди різниця між цінами склала 56 центів. Така тенденція може впливати на світовий ринок.

Зараз в Китаї зростає попит на чорне золото, але навіть попри це перспективи вартості залишаються похмурими. Про те як ця ситуація вплине на вартість пального в Україні, розповів Інформатор.

видобуток нафти

Як це впливає на вартість пального в Україні

Багато експертів прогнозували, що після здешевшання нафти в світі, в Україні бензин та дизельне паливо почнуть знижуватися в ціні. Однак, на початку 2024 року, вартість пального лишилася незмінною. Зараз ціни коливаються в районі 55 грн/літр.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Паливо, скріншот: YouTube

Як вважає експерт Олексій Дугов, зменшення цін все ж таки відбулося, хоч і не суттєве.

"На світових ринках нафта подешевшала на 10%, в нас – на 7-8%. Тобто, реально лишився оцей запас – 2-3%, який має подешевшати, я думаю, протягом двох-трьох тижнів" зазначив Дугов

Адже на вартість в Україні впливає ще два фактори. За словами експерта, знизити вартість ще більше не дозволяє подорожчання долара відносно гривні та вартість перевезення пального автоцистернами з Європи. Адже остання чимало зростає, зокрема і через простої на кордоні.

АЗС. Фото: скрін youtube

Найближчим часом ситуація з пальним залишиться більш - менш стабільною, але вже навесні вартість може змінитися. Основною причиною цього є традиційне зростання попиту.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні водії можуть проігнорувати вимогу копів зупинитися: коли це законно

Раніше портал Знай інформував, на АЗС здорожчали авгогаз, бензин та дизпаливо: який вид пального спустошить гаманець

Також наш портал повідомляв, штрафів буде ще більше: для українських водіїв створять жорсткіші рамки