Патрульні поліцейські наголошують на важливості дотримання ПДР, порушення яких може не тільки коштувати чималих штрафів, а й завдати шкоди здоров'ю учасників дорожнього руху.

Одним із найважливіших правил, на яке звертають особливу увагу правоохоронці, є обов'язкове використання ременів безпеки водіями та пасажирами.

Водiй. Фото: скрін youtube

Згідно з чинним законодавством України, а саме частиною 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення правил користування ременями безпеки передбачено накладення штрафу у розмірі 510 гривень. Тому патрульні закликають усіх водіїв та пасажирів бути відповідальними учасниками дорожнього руху та завжди пристібатися перед поїздкою.

Принцип дії ременів безпеки під час аварії є досить простим, але ефективним. При зіткненні або різкому гальмуванні ремінь надійно фіксує пасажира в сидінні, запобігаючи його викиданню з транспортного засобу.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Водії, скріншот: YouTube

Для забезпечення максимальної ефективності ременів безпеки важливо їх правильно використовувати. На відміну від багатьох інших компонентів автомобіля, ремінь безпеки вимагає мінімального, але вкрай важливого регулювання. Необхідно переконатися, що ремінь щільно прилягає до тіла, але не викликає дискомфорту. Регулювання висоти ременя безпеки є обов'язковим, щоб він проходив через середину плеча, а не через шию або під пахвами.

Нагадаємо, вихопив автомат у поліцейського та вистрілив у голову: українці сумніваються у версії поліції з приводу страшної події

Як повідомляв "Знай.uа", МВС звернулося до водіїв з важливим оголошенням : скористатися може кожен автовласник

Знай.ua писав, п'ять днів за ґратами через відсутність техогляду: в Україні водіям варто приготуватися