Правила дорожнього руху в Україні чітко регламентують пересування транспортних засобів спеціальними смугами, відведеними для громадського транспорту.

Патрульна поліція Києва нагадує водіям про важливість дотримання цих норм для безпеки всіх учасників дорожнього руху. Нещодавно в столиці інспектори зафіксували випадок, коли власник Mercedes рухався виділеною смугою для маршрутних транспортних засобів на бульварі Тараса Шевченка. Порушника було зупинено, а на нього винесено постанову згідно зі статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Цей інцидент став згадкою про неприпустимість такої поведінки на дорогах.

Автомобіль. Фото: скрін youtube

Правила дорожнього руху чітко забороняють рух та зупинку транспортних засобів, крім маршрутного громадського транспорту, на спеціально зазначених шпальтах. Відповідні знаки 5.8 та 5.11 однозначно вказують на це обмеження. Порушення цієї норми тягне за собою штрафні санкції – 680 гривень за безпосередній рух по виділеній смузі або 340 гривень за недотримання вимог розмітки та дорожніх знаків.

Однак існують і винятки із цього правила. Зокрема, водіям таксі та велосипедистам дозволено пересуватися смугами громадського транспорту.

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

В Україні випустили нову 5-гривневу монетку: чому вона унікальна

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Водiй. Фото: скрін youtube

Також можна виїжджати на ці смуги для здійснення правого повороту або для висадки/посадки пасажирів. Однак такий виїзд можливий лише у місцях розриву суцільної розмітки.

Правоохоронці наголошують на важливості неухильного дотримання ПДР усіма учасниками. Тільки за цієї умови на дорогах запанує порядок та безпека.

Нагадаємо, стосується всіх водіїв: деякі штрафи більше не дійсні в Україні

Як повідомляв "Знай.uа", якщо машина не заводиться, просто зробіть це: поради, які врятують вас на дорозі

Знай.ua писав, водії віддають по 340 грн: в Україні ще один популярний штраф виявився незаконним