На тлі військової обстановки в Україні, продаж вживаних автомобілів стрімко зростає. Цікаво, що не лише продаж, а й вік цих авто збільшується. Це призводить до збільшення попиту на послуги автосервісу, що позначається на цінах.

Особливо помітно зростають ціни на ремонт, за останній рік – від 10% до 15%.

Дослідження, яке провів Мінфін, показало, що на багатьох станціях утворюються довгі черги, а запис на ремонтні роботи може тривати до двох тижнів. У зв'язку з цим автосервіси почали підвищувати ціни, що відбивається на гаманці власників машин.

Ремонт машини, автосервіс / фото: Pixabay

Ціна на ремонт автомобіля може сильно відрізнятись від регіону до регіону. Наприклад, у Волинській області середній чек за ремонт становить близько 10,6 тисячі гривень, тоді як у Чернігівській області – всього 2,8 тисячі гривень.

Популярні новини зараз

"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими

Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути

Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних

Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми

Показати ще

Цей розкид цін пов'язані з відмінностями у спеціалізації та рівнем сервісу.

Важливо, що ремонт автомобілів деяких марок може коштувати дорожче. Наприклад, ремонт Porsche в середньому коштує близько 19,4 тисячі гривень, тоді як Skoda - всього близько 4 тисяч гривень. Це пояснюється не лише вартістю запчастин, а й складністю ремонту та попитом на послуги у регіонах.

Ремонт машини, автосервіс / фото: Pixabay

Також варто враховувати, що ремонт автомобіля може обернутися значною сумою, особливо якщо потрібний капітальний ремонт двигуна або інші серйозні роботи. І це не завжди залежить від віку автомобіля.

Наприклад, власник BMW X5 2012 року випуску отримав рахунок на суму близько 340 тисяч гривень через несправність, яка, начебто, була дрібною.

"Певною мірою це пов'язано зі зростанням цін на імпортні запчастини через підвищення курсу долара. Майстри враховують і збільшення власних витрат", – йдеться на порталі Мінфін.

2024 рік не перестає дивувати: українцям показали оновлену Skoda Octavia, буде і гібрид