З 24 по 27 травня водіям доведеться обійтися без двох популярних послуг у додатку "Дія". Як повідомили у головному сервісному центрі МВС, тимчасово будуть недоступні послуги перереєстрації автомобілів та обміну посвідчення водія.

Причина проста: у період змінюються реквізити на оплату рахунків.

Усі заявки, подані до 24 травня, будуть опрацьовані в порядку черги, а з 28 травня послуги знову стануть доступними у "Дія".

жінка за кермом автомобіля

Нагадаємо, що перереєстрація через "Дія" доступна лише для фізичних осіб та лише для трьох категорій транспортних засобів: легкові автомобілі, мотоцикли та мопеди. Для зміни власників мікроавтобусів, вантажівок чи іншої техніки все ще потрібно звертатися до Сервісного центру МВС.

Популярні новини зараз

Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone

Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ

Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду

Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року

Показати ще

Також зазначимо, що першу державну реєстрацію автомобіля в Україні не можна пройти онлайн, оскільки дані про транспортний засіб відсутні у єдиній базі.

Крім того, за першої реєстрації необхідно сплатити збір на обов'язкове державне пенсійне страхування, розмір якого залежить від вартості автомобіля та прожиткового мінімуму – від 3 до 5%.

Послуга заміни посвідчення водія була додана в "Дія" у травні 2023 року, а можливість перереєстрації авто з'явилася в додатку наприкінці грудня минулого року.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що у українців обкладуть податком на розкіш: кого змусять витрусити гаманці

Вам буде цікаво дізнатися, чи майбутнє вже настало? ВПС США готові приймати "літаючі машини" - але ВСУ не дістанеться жодної