Багато водіїв пам'ятають про швидкісні правила, одна часто пропускають "мимо вух" вимоги щодо стоянки. Неправильно зупинитися можна і через незнання, і свідомо, і навіть через дорожні умови. Часто водії вигадують різні виправдання.

Проте такі порушення не залишаються безкарними та супроводжуються штрафами великої суми, особливо якщо автомобіль припаркований на місці для інвалідів. Про це пише портал "Твоя машина".

Штрафи за паркування - фото КМДА

Згідно зі штрафними санкціями на 2023 рік, розмір штрафу за недбале паркування на місці для осіб з інвалідністю становить від 1020 до 1700 гривень.

Тому економніше та правильніше паркуватися на відповідних дозволених місцях, навіть якщо вони знаходяться трохи далі за ваше призначення. Повторне порушення паркування призводить до збільшення штрафу, який може становити від 2000 до 2550 гривень.

Популярні новини зараз

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

Головне за 15 вересня: ПриватБанк обмежує карти, ТЦК знатимуть усі, а комуналку хочуть збільшити на 75%

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

Штрафи за паркування - фото UA.news

Крім того, існують інші ситуації, за яких можна отримати штраф. Наприклад, якщо ваш автомобіль перешкоджає руху особам з інвалідністю або перевозять їх під час зупинки або стоянки, ви також можете отримати штраф від 1000 до 1700 гривень.

Парковка, кадр з репортажу джедаї: YouTube

Важливо пам'ятати, що використання знака "Водій з інвалідністю" на автомобілі заборонено без відповідних документів, що підтверджують право на його використання.

Знак можуть розміщувати лише особи з однією або двома групами інвалідності на лобовому та задньому склі автомобіля. Незаконне використання такого знака може спричинити штраф водія від 1000 до 2700 гривень.

Нагадаємо, за кермо цих авто краще не сідати: топ-3 ненадійні моделі.

Раніше повідомлялося, навіщо досвідчені водії зберігають лимон у салоні автомобіля.

Також, що буде із чоловіками, які вчасно не повернулися з-за кордону.